PEOPLE

Αλεξία Μπεζίκη: Ποια είναι η ηθοποιός που παντρεύεται την ψυχοπαιδαγωγό σύντροφό της

Lifenews

Η συνεργασία και η αναγγελία γάμου

Η ηθοποιός Αλεξία Μπεζίκη παντρεύεται την σύντροφό της, Δανάη Δεληγεώργη, ενώ πρόκειται για το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι γυναικών το οποίο δημοσίευσε την αναγγελία γάμου μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Η αναγγελία για τον γάμο των δυο γυναικών δημοσιεύθηκε στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Πρόκειται για την ηθοποιό Αλεξία Μπεζίκη και τη σύντροφό της Δανάη Δεληγεώργη, η οποία είναι ψυχοπαιδαγωγός. Όπως αναφέρεται στην αναγγελία του γάμου τους, η τελετή θα γίνει στο Δημαρχείο της Αθήνας.

Η Αλεξία Μπεζίκη τη βραδιά που ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών έκανε σχετική ανάρτηση με το ουράνιο τόξο με τα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

 Ποια είναι η Αλεξία Μπεζίκη

Η Αλεξία Μπεζίκη αποφοίτησε από το Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. (κατεύθυνση Υποκριτική). Από το 2004 έως το 2006 έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στον σύγχρονο χορό και το σωματικό θέατρο στη Βέρνη της Ελβετίας.

Ως ηθοποιός, έχει συνεργαστεί με τον Γιάννη Καλαβριανό και την Εταιρεία θεάτρου Sforaris στις παραστάσεις: «Hotel Etérnité» για το Εθνικό θέατρο, «Ιφιγένεια η εν Αυλίδι» για το Κ.Θ.Β.Ε, «Γρανάδα», «Phone home», «Γιοι και κόρες (μια παράσταση για την αναζήτηση της ευτυχίας)», «Παραλογές (ή μικρές καθημερινές τραγωδίες)», «Πρακτόρισσες» και «Εγώ είμαι το θείο βρέφος 2» ,  είναι μερικές μόνο από τις συνεργασίες της. 

Τeaser από την παράσταση “Γρανάδα” στην οποία συμμετείχε η Αλεξία Μπεζίκη:

Η Αλεξία Μπεζίκη έχει συνυπογράψει το σενάριο για την ταινία μεγάλου μήκους “Dresden porcelain dolls”.

Από το 2016 έως σήμερα, έχει πραγματοποιήσει θεατρικά εργαστήρια σε πρόσφυγες, μετανάστες, ασυνόδευτα ανήλικα, καθώς και σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες ηθοποιούς.

Η Αλεξία Μπεζίκη και ο Γιώργος Γλάστρας σε συνέντευξη στη Χριστίνα Κανατάκη στην Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV100:

Η συνεργασία με την σύντροφό της, Δανάη Δεληγεώργη

Τον Ιούνιο του 2018 πραγματοποίησε, σε συνεργασία με την σύντροφό της, Δανάη Δεληγεώργη, το πρώτο καλοκαιρινό camp αυτοβελτίωσης και κοινωνικοσυναισθηματικής ανάπτυξης για εφήβους στην Ελληνογερμανική Αγωγή και τον Αύγουστο του 2017 το πρώτο camp χαρισματικότητας, σε σχεδιασμό της Δανάης Δεληγεώργη, στις κατασκηνώσεις της Χ.Α.Ν.Θ (YMCA), στην οποία υπήρξε και για 10 χρόνια εθελόντρια.

Ποια είναι η Δανάη Δεληγεώργη

Η Δρ. Δανάη Δεληγεώργη είναι απόφοιτος του τμήματος Φ.Π.Ψ. (Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας) με κατεύθυνση Ψυχολογίας από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το 2011 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της πάνω στην εκπαίδευση και τις κοινωνικοσυναισθηματικές ανάγκες των χαρισματικών και ταλαντούχων ανθρώπων στο Northeastern Illinois University, MA in Gifted Education στο Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, ενώ το 2021 ολοκλήρωσε το Διδακτορικό της, στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ.

Τον Ιανουάριο του 2020 η Δανάη Δεληγεώργη ως καλεσμένη σε εκπομπή στο ΚρήτηTV:

ΠΗΓΗ: Tlife.gr

 

READ MORE

LATEST NEWS