ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

Ευτυχισμένοι... ξανά

Μαρίνος Νομικός

Ο επίκουρος καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Τμήμα Ευρωπαϊκών Σπουδών και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Γιώργος Κέντας διορίστηκε πρόεδρος του ΔΣ του ΡΙΚ (μετά από καμιά δεκαριά “όχι” που εισέπραξε ο Νίκος Χριστοδουλίδης για τη θέση) και κάποιοι έσπευσαν να επισημάνουν τις αντιομοσπονδιακές απόψεις του όπως αυτές εκφράζονται τακτικά σε αρθρογραφία και ποστ στα σόσιαλ μίντια. Λες και το ΡΙΚ είναι ο... ακρογωνιαίος λίθος της μετριοπάθειας και της επαναπροσέγγισης. Αστεία πράγματα. Μια χαρά ταιριάζει ο άνθρωπος επικεφαλής ενός οργάνου προπαγάνδας και διατήρησης του κατεστημένου.

Με εκπομπή για γονείς στο ΡΙΚ επιστρέφει στην τηλεόραση η αρχισυντάκτρια του TV Μανία Αφροδίτη Γεωργίου. Η ακόμα ατιτλοφόρητη νέα εκπομπή θα λύνει απορίες σχετικά με τη μητρότητα και την πατρότητα και θα ενταχθεί στο πρόγραμμα του ημικρατικού καναλιού από το φθινόπωρο.

Ο  “Μονομάχος” του Χρήστου Φερεντίνου επιστρέφει στην τηλεόραση σχεδόν μια εικοσαετία μετά την προβολή του δημοφιλούς τηλεπαιχνιδιού στο Star τη διετία 2002-04! Νέα στέγη ο ΣΚΑΪ (στην Κύπρο το Σίγμα) με το format -που βασίζεται στο ολλανδικής προέλευσης “1 vs 100”- να παραμένει το ίδιο: 1 Μονομάχος, 100 αντίπαλοι, 1 μεγάλο έπαθλο έως 100.000 ευρώ! Η νέα εκδοχή του “Μονομάχου” με τον παρουσιαστή που το είχε απογειώσει στα 00s, αναμένεται από τη νέα σεζόν.

Το Survivor φεύγει, το «I am celebrity, get me out of here» έρχεται. Το νέο ριάλιτι επιβίωσης μόνο με σελέμπριτι θα αποτελεί το βαρύ πυροβολικό των ΣΚΑΪ και Sigma για τη νέα σεζόν. Ήδη έχουν ξεκινήσει κρούσεις σε διάφορους επώνυμους για συμμετοχή ενώ τα γυρίσματα θα γίνουν το Σεπτέμβριο -που αλλού; - στον Άγιο Δομίνικο με παρουσιαστή όπως όλα δείχνουν τον Γιώργο Λιανό λόγω και της εμπειρίας με Survivor.

Από τη νέα σεζόν το My Style Rocks φεύγει από τα χέρια του Ατζούν και το αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου ο ΣΚΑΪ που εξασφάλισε τα δικαιώματα και θα το τρέξει ως δική του παραγωγή και μάλιστα με δύο διαφορετικούς κύκλους στην ίδια σεζόν. Το κόστος των δικαιωμάτων άγγιξε το ένα εκατομμύριο ευρώ και γι’ αυτό τον λόγο το κανάλι δεν θα προχωρήσει με ζωντανό πρόγραμμα προς αντικατάσταση του Νίκου Μουτσινά στη μεσημεριανή ζώνη. Το «Καλό Μεσημεράκι» αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουνίου και στον ΣΚΑΪ μελετούν τα σενάρια αντικατάστασης που είναι είτε το My Style Rocks, είτε ο Μάρκος Σεφερλής με το «Η μαμά μου μαγειρεύει καλύτερα από τη δική σου».

Νέα εκδοχή του «Ευτυχισμένοι μαζί» ετοιμάζει ο ΣΚΑΪ καθώς αγόρασε τα δικαιώματα του original φορμάτ. Δεν είναι ξεκάθαρο αν θα είναι συνέχεια της θρυλικής εκδοχής του Mega, ο ΣΚΑΪ σκέφτηκε τους Μπέζο και Λέχου όμως αμφότεροι είναι δεσμευμένοι με τα «Famagusta» και «Μάγισσα» αντίστοιχα, γι’ αυτό μάλλον θα πρόκειται για reboot με νέο καστ (ακούστηκαν ήδη τα ονόματα των Κώστα Κόκλα και Θοδωρή Αθερίδη).

Λίγο πριν έρθουν Κύπρο με την παράσταση «Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες» ο Σταμάτης Φασουλής και η Μίρκα Παπακωνσταντίνου θα είναι καλεσμένοι του Τάσος Τρύφωνος στο αυριανό «ΤΕΤ-Α-ΤΕΤ» σε μία σπάνια κοινή συνέντευξή τους.  Στις 18:45 στον Alpha Kύπρου.

 

READ MORE

ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

LATEST NEWS