ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

Το πένθος (δεν) ταιριάζει στα κανάλια

Μαρίνος Νομικός

Γράφει ο Μαρίνος Νομικός

Η τραγωδία στα Τέμπη με τους δύο νεκρούς Κύπριους άλλαξε άρδην τον προγραμματισμό των καναλιών με ναυαρχίδες όπως το Λούης Night Show και το Casa de Mikel να αναβάλλονται λόγω του τριήμερου εθνικού πένθους. Εννοείται πως δεν υπήρξε αντίστοιχη αντίδραση για τους 49 νεκρούς Τουρκοκύπριους στον σεισμό της Τουρκίας. Δεν άλλαξε ούτε λεπτό στον προγραμματισμό των καναλιών. Άλλωστε εκεί δεν είχε κηρυχθεί ούτε μονοήμερο πένθος. Άλλη χώρα βλέπετε.

Μπορεί η απογευματινή ζώνη του Σίγμα να υποφέρει από τον ετεροχρονισμένο προγραμματισμό των ελληνικών εκπομπών (“Πρωινό μας” στις 13.50; “Καλό μεσημεράκι” στις 15.40;) αλλά και την κατώτερη των προσδοκιών απόδοση του My Style Rocks που γράφουν σταθερά μονοψήφια (τα πάνε λίγο καλύτερα στο δυναμικό), όμως τα πράγματα βελτιώνονται από το απογευματινό δελτίο των 18.00 και μετά, καθώς αναλαμβάνει η “Άγρια Γη” που σημειώνει πολύ καλές επιδόσεις για το κανάλι και βοηθάει (λίγο) και το δελτίο. Για την prime time δεν το συζητάμε καν, το Survivor All Star έχει μαζέψει όλους όσοι δεν βλέπουν Σασμό/Γη της Ελιάς στον Alpha.

Παρά τους γνωστούς συντελεστές και μια τεράστια διαφημιστική καμπάνια, η νέα αθλητική εκπομπή του Sigma με τον πιασάρικο τίτλο The Match δεν κατάφερε να σκοράρει στον πίνακα της Nielsen καθώς περιορίστηκε σε μονοψήφια το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας. Ένα πράγμα περίεργο με τις τηλεοπτικές αθλητικές εκπομπές που γενικά δεν τραβούν σε αντίθεση με τις διαδικτυακές που σαρώνουν σε views αλλά και χορηγίες.

Παρηγοριά στον άρρωστο. Οι “Παγιδευμένοι” κατά ειρωνεία της τύχης έβγαλαν τον ΑΝΤ1 από την... παγίδα των μονοψήφιων που έπεσε φέτος στην prime time, καθώς η ελληνική δραματική/αστυνομική σειρά γράφει πλέον σταθερά διψήφια και είναι το μοναδικό πρόγραμμα του καναλιού που σώζει κάπως το γόητρο του πάλαι ποτέ πρωταθλητή. Όλες οι άλλες σειρές μυθοπλασίας (ελληνικές και η μία κυπριακή που απέμεινε) φυτοζωούν περιμένοντας απλά να τελειώσει μια πολύ κακή σεζόν.

Εξαιρετικά τα πάει το “Τετ α Τετ στον Alpha” πολύ καλύτερα απ’ ότι τα πήγε ποτέ η μακρόβια εκπομπή όσο ήταν στο ΡΙΚ. Την εκπομπή της περασμένης Κυριακής με καλεσμένη την Πέγκυ Ζήνα την είδαν περίπου 40.000 τηλεθεατές και ήρθε πέμπτη στο τοπ της ημέρας πίσω από blockbusters (Σασμό, Survivor, Γη) και την καρναβαλίστικη παρέλαση του ΡΙΚ (που για κάποιο λόγο είδαν πάνω από 45.000 τηλεθεατές!).

READ MORE

ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

LATEST NEWS