ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

Κανείς δεν αλλάζει το ΡΙΚ, το ΡΙΚ αλλάζει εσένα

Μαρίνος Νομικός

Γράφει ο Μαρίνος Νομικός

Η παραίτηση του προέδρου του ΔΣ του ΡΙΚ κ. Μιχάλη Μιχαήλ για όποιον λόγο και αν λήφθηκε η απόφαση (μοιάζει να επικαλείται κι έναν άλλο σε κάθε συνέντευξη ή δήλωση) απλά επιβεβαιώνει ότι τα νεκροταφεία είναι γεμάτα με εκείνους που πίστευαν ότι μπορούσαν να σπάσουν το απόστημα της κρατικής τηλεόρασης. Λειτουργεί επίσης ως cautionary tale για τον διάδοχο (ακούγεται ότι θα είναι ο φίλα προσκείμενος στον Χριστοδουλίδη ηθοποιός Κώστας Βήχας): Κανείς δεν αλλάζει το ΡΙΚ, το ΡΙΚ αλλάζει εσένα. Προς το χειρότερο.

Κάτι ανέλπιστα καλό συμβαίνει στη μεσημεριανή ζώνη του Alpha. Έχει δημιουργηθεί ένα δυνατό μπλοκ ανάλογο με εκείνο του ΑΝΤ1 στην ίδια ζώνη με επαναλήψεις παλιών ελληνικών σειρών. Πρώτα η επανάληψη του “Σόι σου” και στη συνέχεια το docu-drama “Αμφιβολίες” χτυπούν τεράστια -για τα δεδομένα- νούμερα και δίνουν και καλό lead στην Αριστοτέλους που ακολουθεί. Μετά από πολλά πειράματα φαίνεται πως βρέθηκε η συνταγή που κερδίζει. Την ίδια ώρα δείχνει να υποχωρεί η αντίστοιχη ζώνη επαναλήψεων του ΑΝΤ1 που κάποτε μονοπωλούσε τα μεσημέρια/απογεύματα με τα “Κωνσταντίνου και Ελένης”, “Θα βρεις το δάσκαλό σου” κ.ά. Τώρα τα κάποτε δυνατά χαρτιά από το παρελθόν χτυπάνε 10άρια με το ζόρι. Μάλλον τα πήρε παραμάζωμα η γενική κακή πορεία του καναλιού.

Μόνη θετική αχτίδα για τον ΑΝΤ1 το γεγονός ότι οι “Παγιδευμένοι” άρχισαν να τσιμπάνε νούμερα. Όχι κάτι σπουδαίο (μικρά έως μεσαία 10αρια) και σίγουρα όχι όπως σαρώνει στην Ελλάδα αλλά τουλάχιστον σώζει κάπως το γόητρο του καναλιού στη μάχη της prime time. 

Δεν φαίνεται να αποδίδει η τράμπα που έκανε το ΡΙΚ στην απογευματινή ζώνη πριν το δελτίο. Τόσο το “Ποιος ρωτά;” που πήγε στις 18.40 όσο και το “Ειρήνη πάσι” που μεταφέρθηκε από το Σαββατοκύριακο στις 19.30, δεν ξεκολλάνε από τα μονοψήφια. Εκτός κι αν θέλει καιρό ο κόσμος να τα εντοπίσει.

Όπως συμβαίνει και στις εκλογές όλα τα κανάλια ανακηρύχθηκαν λίγο-πολύ νικητές σε ότι αφορά την κάλυψή τους αφού η διαφορά τους ήταν οριακή. Όμως ένα ήταν ο “Χριστοδουλίδης”. Το Σίγμα έκοψε πρώτο το νήμα τη νύχτα της ανακήρυξης του νέου προέδρου (16.30 -22.30) με 16,3% στο γενικό και 18,4% στο δυναμικό. Ακολούθησαν με μικρή διαφορά ο ΑΝΤ1 (15,8% & 17,7%), ο Alpha (15,5% & 14,9%) και πιο κάτω το ΡΙΚ (13% & 8,3%) και το Omega (12,6% & 12,1%). Ούτε lead in, ούτε οι καλεσμένοι, ούτε το exit poll, αυτή είναι καθαρή, προσωπική νίκη για Τσουρούλλη και Καρεκλά καθώς ο κόσμος έδειξε προτίμηση στα πρόσωπά τους και τον τρόπο που καλύπτουν εκλογές.

Πάντως όλοι μετά τις εκλογές το γύρισαν στο Survivor. Τα κοντέρ όλων των καναλιών σχεδόν μηδενίστηκαν μετά το πέρας της εκλογικής κάλυψης (γύρω στις 23.00) εκτός από του Σίγμα που έγραψε 28%, καταστώντας το κανάλι του Δία ως τον απόλυτο άρχοντα όχι μόνο της βραδιάς αλλά και της ημέρας των εκλογών αφού τερμάτισε πρώτο και στο γενικό.

 

READ MORE

ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

LATEST NEWS