BEAUTY & STYLE

Φιλίππα Καρσερά: Γιατί φόρεσε μωβ στην ανάδειξη του συζύγου της ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας;

Lifenews

Ο συμβολισμός πίσω από την επιλογή της

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης είναι ο 8ος Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, που από την 1η Μαρτίου αναλαμβάνει και επίσημα τα ηνία της Κύπρου.

Ο νέος Πρόεδρος, καθ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας είχε στο πλευρό του τη σύζυγο του, Φιλίππα Καρσερά, που πάντα έκλεβε τις εντυπώσεις με τις στιλιστικές της επιλογές.

Το βράδυ της Κυριακής 12 Φεβρουαρίου έκανε και την πρώτη της εμφάνιση ως «Πρώτη Κυρία» στο Στάδιο «Ελευθερία - Τάσσος Παπαδόπουλος», με την επιλογή των ρούχων της να μην ήταν τυχαία.

Η ίδια επέλεξε ένα total μωβ σύνολο, το οποίο ολοκλήρωσε με ένα λευκό blazer, κλέβοντας τις εντυπώσεις. Η επιλογή του μωβ χρώματος μόνο τυχαία δεν ήταν, καθώς το συγκεκριμένο χρώμα συμβολίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το δυναμικό αυτό χρώμα επιλέγουν κατά καιρούς και αρκετές Κυρίες, ως αναφορά στις Σουφραζέτες. Το κίνημα των συγκεκριμένων γυναικών, που εδραίωσαν το δικαίωμα ψήφου στα τέλη του 19ου αιώνα, χρησιμοποιούσε μωβ σήματα για τη δράση του, ως ένα σύμβολο αξιοπρέπειας και ενότητας.

Ανάμεσα στις γυναίκες που έχουμε δει κατά καιρούς να επιλέγουν το μωβ χρώμα σε επίσημες εμφανίσεις τους, είναι η Kamala Harris, η Jil Biden, η Michelle Obama και άλλες.

Το μωβ χρώμα δίνει μια αίσθηση υψηλότερης πνευματικής κυριαρχίας και σχετίζεται με το θείο και τη πνευματικότητα.

Δες τα στιγμιότυπα:

 

READ MORE

LATEST NEWS