LIFESTYLE

Μαρία Σελίπα: «Όταν γνώρισα τον Αβέρωφ, είπα αμάν, πού πάω να μπλέξω;» (Βίντεο)

Lifenews

Όσα αποκάλυψε σε συνέντευξη της

Στην εκπομπή «Έλα να Δεις» του Omega βρέθηκε καλεσμένη το μεσημέρι της Τρίτης, 17 Ιανουαρίου η Μαρία Σελίπα, η σύζυγος του υποψήφιου Προέδρου για την Κυπριακή Δημοκρατία, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Η ίδια μίλησε για τον γάμο της με τον Αβέρωφ Νεοφύτου, τη μητρότητα, μίλησε για το προφίλ του συζύγου της, ενώ απάντησε στο ενδεχόμενο να γίνει Πρώτη Κυρία.

Αρχικά η ίδια ανέφερε για τη γνωριμία της με τον Αβέρωφ Νεοφύτου: «Όταν γνώρισα τον Αβέρωφ, πέρασε από το νου μου, ότι ''Αμάν, πού πάω να μπλέξω; Τί είναι αυτή η πολιτική;''. Όμως πάρα πολύ γρήγορα ένιωσα ότι η ζωή δίπλα από έναν πολιτικό και η πολιτική αυτή καθ' αυτή, μπορεί να είναι πολύ συναρπαστική. Και εξαρτάται, φυσικά, και πώς την ασκείς αυτήν την πολιτική. Δίπλα στον Αβέρωφ απολαμβάνω την πολιτική. Μια πολιτική που συνδυάζει τη γνώση με την πράξη και συνδυάζει, να μπορείς να κατανοείς ένα πρόβλημα και πρακτικά να το λύνεις».

Στη συνέχεια, η Μαρία Σελίπα αναφέρθηκε στο προφίλ της συζύγου ενός πολιτικού λέγοντας μεταξύ άλλων: «Δυσκολεύομαι, να μιλώ για μένα.. Όμως, μπορώ να σας πω, τι θεωρώ, ότι δεν πρέπει, να είναι η σύζυγος ενός πολίτικού. Δεν πρέπει, να έχει τη δική της ατζέντα, ούτε να προσπαθεί η ίδια, να δημιουργήσει ένα κέντρο πολιτικής δύναμης παρά τω Προέδρω, γιατί, όταν ακούω αυτήν την πρόθεση ''παρά'', αμέσως συνειρμικά σκέφτομαι ''παράκεντρα'' και μετά ξεκινούν και τα παρατράγουδα κι εκεί υπάρχει πρόβλημα.. Στη δική μου περίπτωση έχω ως κανόνα, ότι ο Αβέρωφ είναι ο υποψήφιος, αυτός διεκδικεί την ψήφο και αυτός θα λογοδοτήσει απέναντι στο λαό».

Τέλος, στο ενδεχόμενο να γίνει η Πρώτη Κυρία της Κύπρου σε μερικές βδομάδες, η ίδια απάντησε: «Θα επανέλθω σε αυτό που είπα πριν.. Ο ρόλος της Πρώτης Κυρίας είναι θεσμικός. Ο Πρόεδρος είναι, αυτός που πράττει και λογοδοτεί. Η Πρώτη Κυρία έχει θεσμικό ρόλο και αυτό προτίθεμαι, να κάνω. Τώρα, το πιο σημαντικό για μένα είναι, το πρώτο μέλημα και το καθημερινό μου μέλημα είναι, να φέρνω στον Πρόεδρο και στο Προεδρικό τη φωνή του καθημερινού ανθρώπου, τη φωνή των πολιτών».

Δες τη συνέντευξη: 

READ MORE

LATEST NEWS