ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

Οι αληθινοί Survivors είναι τα τηλεπαιχνίδια

Μαρίνος Νομικός

Γράφει ο Μαρίνος Νομικός

Όλες οι προβλέψεις επαληθεύτηκαν και το Survivor All Star έμπασε το Σίγμα στο 2023 με το δεξί. Η πρεμιέρα του πολυαναμενόμενου ριάλιτι την περασμένη Κυριακή σάρωσε τα κοντέρ, χτυπώντας 85.000 τηλεθεατές μέσο όρο, νούμερο αρκετά εντυπωσιακό για ένα τρίωρο-και-βάλε show. Η υψηλή τηλεθέαση συνεχίστηκε και τις καθημερινές με το Sigma να ανοίγει, όχι σαμπάνιες γιατί κοστίζουν, αλλά μια Μαλαγουζιά σίγουρα. Πάντως μια ματιά στη νέα ενσάρκωση του μακρόβιου ριάλιτι δείχνει ότι φέτος τα έχει όντως όλα. Γνώριμα πρόσωπα, ένταση, σκληρές δοκιμασίες και φυσικά πολύ, πάρα πολύ, δράμα.

Με την ψαλίδα να έχει μικρύνει μεταξύ τους αλλά να κυμαίνονται σταθερά κοντά στους 100 χιλιάδες τηλεθεατές εβδομαδιαίως, Λούης Night Show και Casa de Mikel παραμένουν τα δύο δημοφιλέστερα προγράμματα της κυπριακής τηλεόρασης. Ο Λούης είναι σταθερά πρώτος και το πετυχαίνει αυτό για έβδομη συνεχόμενη σεζόν, λογικά πρέπει να έχει σπάσει κάποιου είδους ρεκόρ. Ο Σοφοκλέους από την άλλη ενώ ξεκίνησε σαν rip-off του πρώτου απέκτησε στη συνέχεια δικό του χαρακτήρα και πιστό κοινό (που μπορεί να είναι και το ίδιο με του Λούη αφού το Casa προβάλλεται το Σαββατόβραδο) με αποτέλεσμα να εξελιχθεί σε υπολογίσιμο αντίπαλο. Πάντως είναι χαρακτηριστικό στις προεκλογικές περιόδους να ενισχύονται σημαντικά οι σατιρικές εκπομπές λόγω επικαιρότητας και φυσικά άφθονου υλικού.

Σχεδόν 33.000 τηλεθεατές παρακολούθησαν την ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Γεωργίου από το ΡΙΚ και άλλοι 20.000 από τη συχνότητα του Alpha. Συμβαίνουν και θαύματα...

Ένα είδος ο κόσμος δείχνει να μην βαριέται ποτέ: τα τηλεπαιχνίδια. Όλα γράφουν σε κάθε ζώνη ακόμα κι αν παίζουν απέναντι. The Chase, Deal, Rouk Zouk, 5X5 και Εκατομμυριούχος βρίσκονται καθημερινά στις ψηλές θέσεις του πίνακα τηλεθέασης με επιδόσεις που κυμαίνονται από 30.000 έως 55.000 τηλεθεατές. Καθόλου άσχημα αν σκεφτεί κανείς ότι πολλά απ’ αυτά τα formats είναι από 20ετίας και βάλε. Ακόμα και το “Ποιος ρωτά;” του ΡΙΚ που φαντάζει ουραγός αν συγκριθεί με τα υπόλοιπα, οι πάνω κάτω 20.000 τηλεθεατές που προσκελκύει παραείναι καλή επίδοση για τα δεδομένα του ημικρατικού.

Και σε περίπτωση που σας έλειψε, το My Style Rocks επιστρέφει τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου στις 17:20 και καθημερινά την ίδια ώρα στο Sigma. Η Κατερίνα Καραβάτου θα υποδεχτεί στο πλατό εννέα διαγωνιζόμενες με προσωπικό στυλ, δυναμισμό, και άποψη, που θα πρέπει να αποδείξουν στην κριτική επιτροπή (Δημήτρης Σκουλός, Ηλιάνα Παπαγεωργίου
και Στέλιος Κουδουνάρης) ότι είναι fashion experts! Σίγουρα.

 

 

READ MORE

ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

LATEST NEWS