ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

TV: Τι νέο θα δούμε στο β’ μισό της σεζόν

Μαρίνος Νομικός

Γράφει ο Μαρίνος Νομικός

Στροφή στα παραδοσιακά ριάλιτι, σειρές μυθοπλασίας, νέα show και καμία νέα κυπριακή παραγωγή, στο δεύτερο μισό της τηλεοπτικής σεζόν που ουσιαστικά ξεκινά μετά τις γιορτές.

Για αρχή ξεκινάμε με το πολυναμενόμενο Survivor All Star, το πρώτο του είδους του, που αν και δεν διαθέτει Ντάνο, έχει αρκετούς όμως βετεράνους του ριάλιτι για να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον στο δεύτερο μισό της σεζόν. Και φυσικά να ρεφάρει το Σίγμα για ένα πολύ κακό φθινόπωρο. Στο ίδιο κανάλι θα επιστρέψει και το My Style Rocks που κινείται συμπαθητικά στην απογευματινή ζώνη. Από κοντά και ο νέος κύκλος του MasterChef στον οποίο ποντάρουν πολλά Star και Omega, ειδικά το τελευταίο που ήταν σχεδόν ανύπαρκτο το φθινόπωρο λόγω μειωμένης απόδοσης του GNTM. Βέβαια και το γνωστό μαγειριάλιτι έχει τα θεματάκια του καθώς φαίνεται να έχει κουράσει ως προϊόν και αυτός ο κύκλος θα κρίνει και το μέλλον του. Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς και Λεωνίδας Κουτσόπουλος επιστρέφουν στους ρόλους των κριτών.

Το All Together Now διαφημίζεται ως το talent show με τη μεγαλύτερη κριτική επιτροπή ever (100 κριτές!) όμως η ιστορία έχει δείξει πως τα shows που βασίζονται σε gimmicks ξεθυμαίνουν πολύ εύκολα (βλέπε Rising Star, The Masked Singer). Το Just the two of us ολοκληρώνεται απόψε και ο Alpha χρειάζεται κάτι να το αντικαταστήσει στο Σαββατόβραδο. Στον Alpha Ελλάδας έχει προγραμματιστεί να βγει τον Φεβρουάριο και το Secret Song αλλά είναι άγνωστο πότε θα παίξει στην Κύπρο καθώς το πρόγραμμα του κυπριακού Apha είναι κάπως βαρυφορτωμένο. Το Dragon’s Den του ΑΝΤ1 με τον Σάκη Τανιμανίδη στην παρουσίαση (αλλά και την παραγωγή) ίσως να το γνωρίζετε περισσότερο από την αμερικανική εκδοχή του Shark Tank. Το format προβάλλεται με επιτυχία σε 40 χώρες, εδώ και 20 χρόνια όπου οι συμμετέχοντας παρουσιάζουν μια πατέντα, μια πολλά υποσχόμενη υπηρεσία, ένα προϊόν που χρήζει εξέλιξης ή ένα καινοτόμο app στους πέντε Dragons (επενδυτές - χρηματοδότες) με σκοπό να κεντρίσουν το ενδιαφέρον τους. Εκείνοι είτε θα το απορρίψουν, είτε θα δεχτούν να επενδύσουν σ’ αυτό.

Σε ό,τι αφορά τη μυθοπλασία, στην ΕΡΤ θα δούμε το “Βραχιόλι της φωτιάς” μια φιλόδοξη σειρά εποχής που αφηγείται την ιστορία μιας εβραϊκής οικογένειας της Θεσσαλονίκης με φόντο τη μεγάλη πυρκαγιά του 1917 αλλά και την “Παραλία”, δραματική σειρά από το βιβλίο της Πηνελόπης Κουρτζή, «Το κορίτσι με το σαλιγκάρι», γυρισμένο στα Μάταλα της Κρήτης και με πρωταγωνιστές -τι άλλο;- χίπις. Ο περσινός “Όρκος” της ΕΡΤ γίνεται “Η Πτώση” καθώς οι ιατρικές ιστορίες γίνονται δικαστικές. Στη δραματική αστυνομική σειρά σε σενάριο Τίνας Καμπίτση και σκηνοθεσία Χρίστου Γεωργίου παίζουν οι Χρήστος Λούλης, Κίκα Γεωργίου, Ιωάννης Παπαζήσης, Λένα Παπαληγούρα, Εριέτα Μανούρη κ.ά.

Ο Alpha καλεί τον “Γιατρό”, μια νέα δραματική σειρά με επίκεντρο τον επαγγελματία του τίτλου που πυροβολείται από τον πατέρα ασθενούς του και χάνει τη μνήμη του. Η σειρά αποτελείται από 10 επεισόδια αλλά παραμένει άγνωστο πότε ακριβώς θα τη δούμε στην Κύπρο. Η ομάδα που μας έδωσε τις «Άγριες μέλισσες» επιστρέφει στον ΑΝΤ1 με την “Μάγισσα” σε σενάριο Μελίνας Τσαμπάνης και Πέτρου Καλκόβαλη και σκηνοθεσία Λευτέρη Χαρίτου. Η δραματική σειρά εποχής διαδραματίζεται κατά την περίοδο της Ελληνικής Επανάστασης, όπου και συναντάμε δύο οικογένειες στη Μάνη που υπάρχει μεταξύ τους μια έχθρα.

Η μοναδική νέα ελληνική σειρά που θα δούμε στο Omega είναι το “IQ Αστυνομικού” του Star, κομεντί από γαλλικό φορμάτ με τον Νίκο Κουρή αστυνομικό και τη Σμαράγδα Καρύδη ως καθαρίστρια που συνεργάζεται με τον πρώτο για να λύσουν διάφορα μυστήρια. Τέλος εκκρεμεί η προβολή του “Μαύρου ρόδου” από τον Alpha Κύπρου που δεν νομίζω να χωράει στο πρόγραμμα πριν το καλοκαίρι. Εκτός κι αν αλλάξει κάτι δραματικά.
Καλή χρονιά!

READ MORE

ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

LATEST NEWS