PEOPLE

Πελέ: Ζωή σαν παραμύθι είχε ο άνθρωπος που άλλαξε το ποδόσφαιρο - Όσα δεν γνωρίζαμε για τον «βασιλιά»

Lifenews

Ο μυθικός Πελέ δεν βρίσκεται πια στη ζωή

Έσβησε σε ηλικία 82 ετών χτυπημένος απ’ τον καρκίνο αλλά το αστέρι του θα λάμπει για πάντα. Δεν πρόκειται να ξεχαστεί ποτέ διότι υπήρξε ο πρώτος σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου κι εκείνος, ο οποίος όσοι τον είδαν να παίζει λένε ότι ήταν ο καλύτερος όλων των εποχών…

Ο Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο -Edson Arantes do Nascimento- όπως ήταν το όνομά του γεννήθηκε στις 23 Οκτωβρίου 1940. Έχει αναγνωριστεί ως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών από τη FIFA και τη ΔΟΕ και το όνομά του, όσα χρόνια κι αν έχουν περάσει απ’ τη μέρα που εγκατέλειψε την ποδοσφαιρική δράση, πάντοτε βρίσκεται μέσα στο debate για τον κορυφαίο των κορυφαίων.

Τα επιτεύγματά του με την Εθνική Βραζιλίας γιγάντωσαν τον μύθο του παγκοσμίως καθώς επί των ημερών του η Σελεσάο κατέκτησε τρία Μουντιάλ. Ο ίδιος παραμένει ο μοναδικός ποδοσφαιριστής στην ιστορία με τρία Παγκόσμια Κύπελλα (1958, 1962, 1970). Ιδίως στο πρώτο της Σουηδίας και στο τελευταίο του Μεξικού, η λάμψη του θάμπωσε τον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Στα 17 του έκανε τον κόσμο να παραμιλάει με τις ασύλληπτες εμφανίσεις του και στα 29 του ήταν ο αρχηγός και ο φυσικός ηγέτης της καλύτερης ομάδας όλων των εποχών που έχει εμφανιστεί ποτέ σε Μουντιάλ.

Διαβάστε τη συνέχεια στο ΤhemaΟnline

READ MORE

LATEST NEWS