ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

Η καλύτερη σαπουνόπερα του ΡΙΚ παίζει... εκτός αέρα

Μαρίνος Νομικός

Γράφει ο Μαρίνος Νομικός

Καταλαβαίνεις ότι έχεις πιάσει πάτο ως κανάλι όταν τα όσα διαδραματίζονται εντός των γραφείων και διαδρόμων σου είναι πολύ πιο ενδιαφέροντα από οποιοδήποτε πρόγραμμά σου. Βασικά δεν θυμάμαι καν πότε ήταν η τελευταία φορά που παρακολούθησα με ενδιαφέρον κάτι στο ΡΙΚ (οι μεγάλες διοργανώσεις δεν μετρούν, απλά τυχαίνει να μεταδίδονται από την κρατική τηλεόραση - κάποιες φορές υποχρεωτικά) και η ειρωνεία είναι πως αυτό δεν βρίσκεται καν στην οθόνη του!

Αναφέρομαι φυσικά στα πρόσφατα τεκταινόμενα στο ακριβοπληρωμένο μας ημικρατικό κανάλι που θυμίζουν τις κακές σαπουνόπερες που κάποτε πρόβαλε (και μας κόστιζαν μέχρι και 1.000.000 ευρώ και όπως πολύ σωστά μαντέψατε δεν έβλεπε ψυχή) αλλά με τη διαφορά ότι είναι πολύ πιο ενδιαφέροντα. Η σύντομη βερσιόν της ιστορίας που ταλαιπωρεί το ημικρατικό μας πάει περίπου ως εξής: Ο ανώτερος λειτουργός του ΡΙΚ -και γνωστός συνδικαλιστής- Σάββας Αριστοδήμου τέθηκε σε διαθεσιμότητα από το Διοικητικό Συμβούλιο κατόπιν παραπόνων 33 εργαζόμενων σε βάρος του (υπέγραψαν όλη επιστολή). Η συντεχνία Ένωσης Υπαλλήλων ΡΙΚ (ΕΥΡΙΚ) όπου και ανήκει τον στηρίζει και ζητά την παραίτηση του μέλους του Δ.Σ. Σούλη Μαλέκου για πράξεις που καταγγέλθηκαν στην Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς. Μπάχαλο!

Αφορμή για το όλο σκηνικό στάθηκε ένα σχόλιο του Αριστοδήμου στο Facebook για μέλος του ΔΣ του ΡΙΚ που προωθεί συγκεκριμένη παρουσιάστρια και μάλιστα ζητάει να αυξηθεί ο τηλεοπτικός της χρόνος (αργότερα παραδέχθηκε σε επιστολή του πως αναφερόταν στον Μαλέκο). Αν και το σχόλιο διαγράφηκε προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από συναδέλφους του Αριστοδήμου και 33 απ’ αυτούς υπέγραψαν επιστολή προς το ΔΣ όπου ζητούν την πειθαρχική του δίωξη (τον κατηγόρησαν μεταξύ άλλων και για σεξισμό σε βάρος της παρουσιάστριας).

Τελικά με ψήφους 7-1 (δεν συμμετείχε ο Μαλέκος) αποφασίστηκε να διεξαχθεί πειθαρχική έρευνα για τα όσα καταλογίζονταν στον Αριστοδήμου και ο ίδιος να τεθεί σε διαθεσιμότητα για έναν μήνα, ώστε να μην επηρεαστεί η έρευνα. Εκείνος μέσω της ΕΥΡΙΚ κατήγγειλε τον Μαλέκο στην Αρχή κατά της Διαφθοράς που είμαι σίγουρος θα ασχοληθεί με την υπόθεση για καμιά πενταετία - οτιδήποτε για να μην πιάσει διαβατήρια ή το “Κράτος Μαφία”!

Όπως σας είπα, κακή σαπουνόπερα. Που πέρα από την πλάκα, την ακριβοπληρώνουμε. Γιατί αν αυτά τα τραγελαφικά είναι ό,τι καλύτερο έχει βγάλει το ΡΙΚ σε κωμωδία ή δράμα τις τελευταίες δεκαετίες αντιλαμβάνεστε πόσο τόπο πιάνουν τα 37 εκατομμύρια που το πληρώνουμε απ’ την τσέπη μας.

***

Πάμε και σε κάτι θετικό. Αυλαία για τον Maestro του Παπακαλιάτη που ολοκλήρωσε την προβολή του στη συμβατική τηλεόραση και από τις 19 Δεκεμβρίου ξεκινά το μεγάλο του ταξίδι ανά την υφήλιο μέσω Netflix ενώ ο ετοιμάζεται και ο 2ος κύκλος που θα ξεκινήσει γυρίσματα την άνοιξη). Καλοτάξιδος.

READ MORE

ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

LATEST NEWS