LIFESTYLE

Κυριακού Πελαγία: Σπάνια εμφάνιση με αφορμή τα 86α γενέθλια της! (Φώτο)

Lifenews

Η «μαστόρισσα» του κυπριακού τραγουδιού

Είναι η σπουδαιότερη φωνή της κυπριακής μουσικής, που κατάφερε να κάνει τους νέους να αγαπήσουν την κυπριακή παραδοσιακή μουσική.

Η Κυριακού Πελαγία είναι μια σπάνια περίπτωση καλλιτέχνη που στα 60 της χρόνια ξεκίνησε να ασχολείται επαγγελματικά με το παραδοσιακό τραγούδι, όταν εντάχθηκε στο σχήμα του Μιχάλη Χατζήμιχαήλ, «Μεσόγειος».

Αμέσως έγινε ευρέως γνωστή καθώς εμφανιζόταν σε τηλεοπτικές εκπομπές, αλλά και σε εκδηλώσεις τόσο στην Κύπρο, όσο και στο εξωτερικό.

Τα τραγούδια της έχουν γίνει κλασικά, ενώ νέοι καλλιτέχνες τα διασκευάζουν, αποδεικνύοντας πως όταν ένα τραγούδι είναι καλό, δεν χάνεται στον χρόνο.

Η σπουδαία Κυριακού Πελαγία τα τελευταία χρόνια απέχει από τα καλλιτεχνικά δρώμενα από επιλογή, καθώς επιθυμεί να ξεκουραστεί μετά από πολλά χρόνια που βρισκόταν στα φώτα.

Σήμερα ωστόσο, 8 Ιουλίου η ίδια γιορτάζει τα 86α γενέθλια της, με την εγγονή της Σόλια Πελαγία να της ευχήθηκε και διαδικτυακά, με τον πιο τρυφερό τρόπο, δείχνοντας μας μια σπάνια φωτογραφία της «μαστόρισσας» του κυπριακού τραγουδιού!

READ MORE

LATEST NEWS